Använda Volvo On Demand
Innan bokningen
5 saker att tänka på inför din resa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Volvo On Demand är ett smartare sätt att ha bil. Med några få knapptryck skapar du ett konto, bokar och låser upp din bil. Sen är det bara att köra. Här har vi samlat information som kan vara bra att ha för dig som vill resa med Volvo On Demand.

1. Tankning och laddning

Bränsle och laddning ingår i priset när du kör med Volvo On Demand. När du behöver tanka eller ladda bilen använder du bränslekortet som du hittar bakom solskyddet vid passagerarsidan i bilen. Observera att bränslekorten fungerar på utvalda stationer, var ditt tankningskort kan användas ser du i din app.

Behöver du ladda bilen?
Ladda ner appen Circle K Charger för att enklast se var du kan ladda.

Läs mer om tankning och laddning här.

2. Skadekoll och rapportering

Innan du påbörjar din resa med Volvo On Demand är det viktigt att du gör en skadekoll på bilen. Ta ett varv runt bilen för att kika efter eventuella skador. Varje bil har en digital skadelogg som du når i bokningsdetaljerna i appen under "Rapportera skador". Om du hittar en skada på bilen så börja med att kolla om den finns med i skadeloggen. Hittar du skadan där behöver du inte rapportera den till oss.

Har du upptäckt en ny skada som inte finns rapporterad i skadeloggen? Välj "Rapportera skador" från den digitala skadeloggen i appen. Rapportera alltid direkt när du upptäcker skadan. Du behöver bara rapportera repor och bucklor som är större än ett kreditkort, men rapportera alla skador på däcken. Du ansvarar aldrig för skador som du rapporterar innan din resa.

Om något händer under din bokning behöver du kontakta oss via telefon (08-580 974 54) med information om olyckan. Det är bra att veta att din bil alltid är försäkrad. Vi kommer att be dig förklara vad som har hänt och be dig skicka in bilder på skadan via appen.

3. Nyckeldelning och samkörning

Om du vill dela nyckeln med en annan person kan du göra det när du har gjort en bokning. Kom ihåg att den person du vill dela nyckeln med behöver ha ett konto och appen på sin telefon. Du och den du delar nyckel med kan låsa upp, låsa och köra bilen–men bara den som gör bokningen kan uppdatera eller avsluta resan.

Du kan dela din nyckel med en person i taget. Om du vill dela den med någon annan under samma bokning, välj att sluta dela nyckeln och tilldela den istället till en ny person. Det gör man enkelt i appen under bokningsdetaljer. Delningen upphör automatiskt när din bokning avslutas.

Läs mer om nyckeldelning.

4. Ändra bokning och förseningar

Om du skulle få ändrade planer och behöver uppdatera din bokning, tänk på att:

Kostnadsfri avbokning måste ske senast: 6 timmar för dig som kör med Free, 4 timmar för dig som kör med Plus och 30 minuter för dig som kör med Super.

Det går bra att avboka en resa utan kostnad 6 timmar/4 timmar/30 minuter innan starttid för bokningen. Om du avbokar din resa inom 6 timmar/4 timmar/30 minuter debiteras halva resans pris. Avbokar du din resa efter att den har startat debiteras hela resans pris. Observera att detta gäller oavsett hur lång din ursprungliga bokning är. Läs mer här.

Ändring av en kommande resa gör du i appen. För att ändra eller ta bort en kommande bokning går du in i dina bokningsdetaljer för den aktuella bokningen. Du hittar alla dina bokningar i kalender-vyn och kan sedan klicka på den bokningen du vill ändra. Du kan ändra allt ifrån tid, plats och typ av bil på din bokning.

Förlänga en pågående resa: gör du enkelt i appen. Så länge bilen du har inte är bokad efter dig kan du förlänga din bokning. Du betalar bara för den faktiska förlängda tiden i minuter. Om bokningen inte går att förlänga men du blir sen tillbaka är det viktigt att du kontaktar Customer Care.

5. Återlämning

När din resa närmar sig sitt slut och det börjar bli dags att lämna tillbaka bilen och avsluta bokningen, tänk på att tanka bilen om bränslenivån är under 25% för hybrider-, diesel- och bensinbilar eller att ladda bilen om batterinivån är under 10% för rena elbilar. Sätt i laddsladden på stationen så att bilen laddas upp till nästkommande kund.

Bilen lämnas tillbaka på samma station som du hämtade den. Parkera bilen på en av de utmärkta parkeringarna på stationen.

Kom ihåg att kolla så att du inte glömmer något i bilen. Bilen ska vara ren och fräsch, och inga sopor ska lämnas kvar. Ifall du skulle ha glömt något i bilen kan du fortfarande låsa upp bilen en stund efter att du avslutat din bokning.

Lås bilen och avsluta resan. När du väljer att avsluta bokningen kommer du att få fylla i en checklista som påminner dig om ett par saker du inte ska glömma innan du till slut bekräftar att avsluta bokningen.

Tack för att du väljer att resa med Volvo On Demand.