Använda Volvo On Demand
Aktiv bokning
Problem med att låsa eller låsa upp bilen
E
Skrivet av Engineering Account
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  • Appen är din nyckel till bilen! Lås bilen med appen under hela din bokning.

• Nyckeln kopplas upp mot bilen via Bluetooth.

• Lås bilen med knapparna i förardörren när du är i bilen.

Din Volvo On Demand-app är din nyckel till bilen. Lås upp bilen med svepfunktionen i din app. Det finns ingen fysisk nyckel i bilen, när du ska iväg på ärenden under din bokning använder du appen på samma sätt för att låsa och låsa upp bilen. Läs mer här om hur dun nyckel fungerar.

Om du har låst upp bilen med appen och inte öppnar en dörr inom ca 1 minut så låser sig bilen automatiskt och du måste låsa upp den igen.

Nyckeln kopplas upp mot bilen via Bluetooth, så se till att din Volvo On Demand-app har tillgång till telefonens Bluetooth. I vissa fall behöver även appen internetuppkoppling för att nyckeln ska fungera.

Fungerar det inte att låsa upp bilen? Då kan du testa följande steg:

• Stäng av och sätt på Bluetooth på din telefon

• Starta om Volvo On Demand appen på din telefon

• Ta ett varv runt bilen med Bluetooth aktiverat för att telefonen ska hitta kopplingen till bilen.

• Nyckeldelar du och ni båda är vid bilen? Då kan det vara bra och se till så endast en av er är ansluten till Bluetooth för att bilen ska hitta nyckeln.

• Kontrollera så du har den senaste versionen av både vår app och din telefon.

Skulle inga av dessa felsökningssteg fungera är du alltid välkommen att kontakta vår Customer Care på 08 580 974 54.