Alla samlingarVåra bilarXC60 - Quick guide
Varningsljud för fortkörning (XC60)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du överskrider hastighetsgränsen på en väg med en identifierad hastighetsgräns, kommer bilen att varna dig genom en ljudsignal tillsammans med en blinkande symbol för hastighetsbegränsning. Varningssignalen slutar när du saktar ner.

Du kan ersätta varningssignalen med adaptiv pedalrespons. Den hjälper dig att följa hastighetsbegränsningen genom att begränsa fordonets framdrivning. Ett hårdare tryck på gaspedalen deaktiverar funktionen tillfälligt. Funktionen kan kännas ovan till en början, så testa dig fram.

1. Gå till inställningar på centerdisplayen

2. Välj Förarstöd > Intelligent hastighetsstöd (ISA)

3. Aktivera Adaptiv pedalrespons

Kan detta inaktiveras? Och i så fall, hur?

Du kan inte inaktivera ISA eftersom detta är ett krav reglerat av EU-lagstiftning. Det innebär att du antingen måste använda ljudvarningen eller den adaptiva pedalresponsen.

Du kan dock inaktivera det tillfälligt genom att trycka på vänster sida av rattknappen. Larmet kommer då att stängas av för resten av resan. Det betyder att nästa gång du startar bilen kommer det att aktiveras igen.