Vad är skillnaden på mildhybrid och laddhybrid?

Med vårt månadserbjudande kan du välja mellan laddhybrid och mildhybrid. Här förklarar vi skillnaden!

Jenny avatar
Skrivet av Jenny
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Mildhybrid

En mildhybrid är en bil där förbränningsmotorn kompletteras med extra kraft från en mindre elmotor. Bilen har inget ladduttag utan den regenererar energi från när den körs. Detta gör att bilens utsläpp minskas effektivt genom att motorn stängs av när den inte behövs, till exempel vid inbromsningar eller vid frirullning. Våra mildhybrider betecknas med ett B framför.

Laddhybrid

Till skillnad mot en milhybrid så kan du ladda en laddhybrid via en laddbox. En laddhybrid, även kallad PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), har både en förbränningsmotor och en elmotor. Bilen laddas vid inbromsningar/regenerering och från det fasta elnätet. Förbränningsmotorn tar över när batteriet är urladdat. Räckvidden på el varierar beroende på modell och körstil, men flera av våra modeller har en räckvidd på upp till 90 km på en laddning.