Fjärrstyrd mjukvaruuppdatering

Information om uppdateringar i bilen under din månadsbokning.

Tove avatar
Skrivet av Tove
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Våra bilar för månadsvis bokning uppdateras trådlöst med den fjärrstyrda tjänsten ”Over-the-air” (OTA). Mjukvaruuppdateringar förbättrar bilens prestanda, funktionalitet och säkerhetsfunktioner utan att du behöver besöka en verkstad.

• Ladda ner och installera ny mjukvara i bilen direkt på bilens centerdisplay.

• Installationen tar upp till 90 minuter och under tiden kan bilen inte användas.

• En elbil behöver minst 40% batteri och kan inte stå på laddning under installationen.

Så här uppdaterar du via over-the-air

Mjukvaruuppdateringar skickas direkt till din bil.
Du uppdaterar i 2 steg: en nedladdningsfas och en installationsfas.

Nedladdning

Mjukvarupaketet laddas automatisk ned i bakgrunden när du kör din bil. Om neddladdningen inte är klar när du slutar köra så återupptas den nästa gång du kör bilen.

Installation

När den nya mjukvaran har laddats ner får du ett meddelande i bilens centerdisplay tillsammans med instruktioner.

Du kan välja att starta installationen direkt eller skjuta upp den till senare. Du hittar den enkelt igen genom att svajpa från skärmens överdel.

Tryck på installationsknappen i centerdisplayen för att starta installationen. Lämna sedan bilen och lås dörrarna.

Du kommer att få information om att installationen har slutförts via ett meddelande i bilens centerdisplay.

Att tänka på

Bilen ska vara låst under installationen av mjukvaran. Installationen kan maximalt pågå i 90 minuter och bilen kan inte användas under tiden som installationen pågår.

För rena elbilar behöver du se till att batterinivån är högre än 40 % före installationen och det är viktigt att bilen inte laddar under mjukvaruinstallationen.