Hur kör jag hållbart med Volvo On Demand?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Först och främst, den stora insatsen är att du delar bil! Volvo On Demand ersätter 11 privatägda bilar genom att våra kunder väljer att sälja sin bil eller att inte köpa en bil tack vare sitt medlemskap hos oss. Privatägda bilar står dessutom stilla 95 procent av tiden. Genom att dela bil med fler ser vi till att varje bil används så effektivt som möjligt.

Bränsle

Varje bil är utrustad med ett tankkort för våra kunder att tanka med hos våra partners Circle K och Ingo. Flera Circle K erbjuder förnybara drivmedel, det är det bästa alternativet. Annars finns MilesPlus, ett bränsle som minskar förbrukningen.

I rangordning är alltså de bästa alternativet för våra bilar;

1. D HVO100 (för dieselbilar)

2. Biodiesel B100 (för dieselbilar)

3. MilesPlus (för diesel- och bensinbilar)

Du kan läsa mer om de olika bränslealternativen här.

Laddning

Kom ihåg att alltid sätta i laddsladden när du lämnar tillbaka bilen på stationen.

Några av våra vanliga utflyktsmål erbjuder även fri laddning, perfekt för dig att ladda även under din bokning! Ikea och Ica Maxi är exempel där flera butiker har gratis laddning. Ladda ner appen Chargefinder för att hitta laddningsplatser nära dig.

Kör bränslesnålt

Det du kan göra är att undvika hastiga inbromsningar, accelerationer och tomgångskörning.

Kör du en hybrid och ska endast köra i stan? Då kan du välja att endast köra på el. Välj “Drive mode” på hemskärmen alternativt i mittkonsolen beroende på bilmodell. Välj “Pure”.

Annars är standardinställningen “Hybrid”, vilket passar bättre om du också ska köra på landsväg eller motorväg. Då skiftar bilen automatiskt mellan el och bränsle.

Vill du vetamer om de olika inställningarna i bilen? Läs mer här.

Bil

Vi ställer just nu om vår flotta till el. I väntan på fler hybrider och rena elbilar finns fortfarande dieselbilar kvar. Du kan själv inte välja om du bokar en hybrid eller dieselbil. Om du gärna kör på endast el, kan du däremot välja C40, XC40 Recharge eller Polestar i appen.