Alla samlingarVåra bilar
Hur fäller jag ut dragkroken?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Våra dragkrokar är semielektriska och du behöver fälla ut dragkroken innan du kan använda den. Det gör du med hjälp av en knapp till höger i bagageutrymmet. Behöver du en bil med dragkrok? Välj Bil med dragkrok när du bokar en bil.

Nedan följer instruktioner på hur du fäller ut dragkroken.

1. Öppna bakluckan på bilen.

2. På höger sida kommer du se en panel med tre knappar, se bild.

3. Tryck på knappen längst ner med dragkrok-symbolen.

4. Dragkroken fälls ut när den gula lampan blinkar.

5. När dragkroken fällts ut behöver du dra ner kroken så den sätts på plats.

6. Nu är dragkroken redo att användas.

Kom ihåg att maxvikt för släp på våra bilar är 2000 kg med B-körkort.

Vad är maxvikt för släp på bilarna?

Vår maxvikt i appen baseras på bilens totalvikt (en förare och inga passagerare). Det lämnar 2000 kg kvar på släpet med ett vanligt B-körkort. Om du har ett utökat körkort är det självklart okej att dra ett tyngre släp i enlighet med vad ditt körkort tillåter. Vi vill också understryka att det i slutändan är du som kund som är ansvarig för att bilens totala vikt inklusive släp inte överstiger Transportstyrelsen regler.