Alla samlingarVåra bilarPolestar 2 - Quick guide
Starta och stoppa motorn (Polestar 2)

Snabbguide till din Polestar 2

Design Team avatar
Skrivet av Design Team
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns ingen start- och stoppknapp på våra elektriska bilar. För att starta bilen trycker du istället ner bromsen och följer instruktionerna på instrumentbrädan.

Startar inte din bil?
Inga problem, se tips på vad du kan tänka på i listan nedan:

• Bilens elektriska drivmotor prioriteras alltid så den kan vara väldigt tyst vid start, prova därför att hålla nere bromspedelen och växla till D eller R för att se så att bilen kommit igång ordentligt.

• Om motorn inte startat efter 3 försök – vänta 3 minuter innan ett nytt försök påbörjas. Startförmågan ökar om startbatteriet får återhämta sig.

• Bilen är inte möjlig att starta om laddkabeln fortfarande sitter i. Var uppmärksam på att laddkabeln är borttagen och laddluckan är stängd innan start av bilen.

• Om One Pedal Drive är aktiverat kommer bilen inte att driva framåt, men kan rulla iväg om underlaget lutar i samma riktning som valt växelläge.

• Om One Pedal Drive är deaktiverat kommer bilen att driva långsamt i vald riktning vid ett lätt tryck på gaspedalen.