Alla samlingarVåra bilarPolestar 2 - Quick guide
Hur funkar One Pedal Drive? (Polestar 2)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Elbilar har olika inställningar som påverkar körupplevelsen. Du hittar inställningarna på skärmen på mittkonsolen. På Polestar 2 finns de under bilikonen.

One Pedal Drive (gaspedal)

Med One Pedal Drive använder du främst gaspedalen för att justera hastigheten. Du bromsar genom att ta foten från gaspedalen (regenerative braking) vilket är smidigt om du kör i stan där trafiken är tät.

Creep mode (bromspedal)

I Creep Mode rör sig bilen framåt (i Drive-läge) eller bakåt (i Reverse-läge) när du tar foten från bromspedalen. Det här är särskilt smidigt när du till exempel parkerar.