Skydda ditt konto

Se hur vi skyddar ditt konto på Volvo On Demand och förslag på vilka ytterligare åtgärder du själv kan göra för att skydda det.

Tove avatar
Skrivet av Tove
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För oss på Volvo On Demand är det inte bara viktigt med din säkerhet i bilen; vi bryr oss också om din datasäkerhet. Här är några saker som är bra att känna till:

• Vi skyddar ditt konto genom att verifiera din identitet i flera viktiga steg

• Se till att skapa ett starkt och unikt lösenord för att öka säkerheten ytterligare

• Håll alltid mjukvaran på din dator, mobil eller annan enhet aktuell och uppdaterad

Hur Volvo On Demand skyddar ditt konto

Vi verifierar din identitet i flera olika steg när du använder vår tjänst. Dessa identitetskontroller gör det möjligt för oss att:

• Kontrollera att det verkligen är du som kör våra bilar

• Uppdatera din kontoinformation när det behövs eller efterfrågas

När du kontaktar Customer Care med frågor om ditt konto och dina bokningar verifierar vi din identitet med BankID.

Vilka ytterligare åtgärder du kan vidta

Skapa ett starkt lösenord

Vi rekommenderar att du skapar ett lösenord som är:

• Starkt; ett lösenord ska bestå av minst 8 tecken, helst fler, och ha en unik kombination av bokstäver, specialtecken och siffror. Är det svårt att komma ihåg ditt lösenord finns det lösenordshanterare som kan underlätta.

• Unikt; ett lösenord som är exklusivt för ditt konto. Genom att skapa olika lösenord för varje onlinetjänst minimerar du risken att någon obehörig får tag på ditt lösenord och sedan kommer åt alla dina andra konton samtidigt.

Se till att uppdatera mjukvaran

En allmän rekommendation och praxis för säkerhet på nätet är att alltid se till att dina operativsystem och/eller antivirusprogram är uppdaterade på alla olika enheter.

Kontakta oss om din mobil har försvunnit eller blivit stulen

Som en extra säkerhetsåtgärd, hör av dig till vår kundtjänst om din telefon har försvunnit eller blivit stulen, så att vi kan säkra ditt konto.

Om din telefon erbjuder identifiering med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, överväg att aktivera dessa för att få ett extra skydd vid förlust eller stöld.