Var i bilen kan jag ha bilbarnstol?

Fäst din bilbarnstol i ISOFIX-fästena i baksätet på våra bilar.

Tove avatar
Skrivet av Tove
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här har vi samlat lite info som kan vara bra att veta om när du reser med barn:

• Ta med din egen barnstol

• Placera barnstolen i baksätet

• Airbagen får inte stängas av

Vi vill att alla våra förare ska färdas i säkerhet. Därför är det inte tillåtet att stänga av airbagen. Barn upp till 15-25 kg (ca 3-6 år) sitter tryggast bakåtvända i baksätet, på passagerarsidan.

Det är som sagt inte tillåtet att avaktivera passagerarsidans airbag under din bokning, skulle du mot förmodan få en bil där airbagen är avstängd är det bara att följa nedanstående steg för att aktivera den igen:

Vridknappen för airbagen finner man på sidan av passagerarplatsens instrumentpanel och blir åtkomlig när dörren öppnas.

1. Dra vridknappen utåt och vrid från OFF till ON

2. Förardisplayen ska visa Passenger airbag ON

3. Visas inte meddelandet? Bekräfta genom att trycka på högra rattknappsatsens O-knapp.

Ett textmeddelande och en varningssymbol dyker då upp i takkonsolen som indikerar att krockkudden på passagerarplatsen fram är aktiverad.

ON - Airbagen är aktiverad

OFF - Airbagen är deaktiverad