Hur använder jag en hybridbil?

En del av vår bilflotta består av hybridbilar. Den kombinerar en elmotor med en bensinmotor.

Tove avatar
Skrivet av Tove
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Allt du behöver veta när du använder våra hybridbilar:

• En hybridbil kombinerar en elmotor med en bensinmotor

• Du har alltid stöd från bensinmotorn vilket gör att avstånd aldrig blir ett problem

• Varje hybridbil har en unik laddningskabel så ta med dig den när du hämtar bilen

Hur drar jag ut kabeln?

Du behöver dra ut laddkabeln en viss stund efter att du öppnat bilen. Om du inte får ut kabeln direkt kan du prova att låsa och sedan låsa upp bilen och sedan försöka igen.

Våra hybridbilar har tre olika körlägen:

• Pure är läget som går på bara el. Är batteriet fulladdat kan du köra ca 45 km, i hastigheter upp till 125 km/h, i det läget.

• Hybrid är avsett för normal körning. Här växlar bilen automatiskt mellan bensin- och elmotorn för lägsta möjliga bränsleförbrukning.

• Power utnyttjar den kombinerade prestandan från förbrännings- och elmotorn. Bilen drar full nytta av elmotorns direkta respons från stillastående och förbränningsmotorns prestanda.

Ladda alltid bilen när du är klar. Använd laddkabeln som tillhör bilen och koppla inte in några andra kablar. Tänk på att ta med kabeln när du hämtar bilen. Parkera bilen på samma laddplats som där du hämtade den och koppla alltid in bilen så att den laddar när den står parkerad.