Kan jag ansluta min telefon?

Med Apple CarPlay och Android Auto kan du sjunga med i dina favoritlåtar. Och så kan du såklart ringa hands-free med Bluetooth.

Tove avatar
Skrivet av Tove
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Genom att ansluta din telefon kan du:

• Lyssna på dina favoritlåtar

• Ringa hands-free

Alla våra bilar är utrustade med laddningssladd. Sladdarna passar för de flesta iPhone och Android-lurarna (eller enheter som har lightning port, micro USB och USB C). Laddningssladden gör det möjligt att ladda din telefon under resan.

Vill du spela din egna musik?

Använd Apple CarPlay för iPhone.

1. Se till att Siri är aktiverat, du kan göra detta under Settings > Siri

2. Koppla din telefon med USB-kabeln som finns i bilen

3. Acceptera CarPlay på skärmen i bilen och på din telefon

Siri behöver vara aktiverat i din telefon för att kopplingen ska fungera. Läs hur du aktiverar Siri med CarPlay här. Skulle du inte få upp rutan om att acceptera CarPlay på skärmen i bilen, dubbelkolla att USB-kabeln är korrekt kopplad till USB-porten.

Använd Android Auto för Android.

Android auto fungerar endast i vissa bilar.

Gör dessa steg i telefonen:

1. Ladda ner Android Auto från Google Play

2. Koppla telefonen till bilen med en USB-sladd (anslut USB till ingången med vit ram i de fall det finns två USB-ingångar).

3. Godkänn säkerhetsvillkoren samt att Android Auto får tillgång till dina andra appar.

4. Slå på notifikationer för Android Auto

Gör dessa steg i bilen:

1. Välj Android Auto på bilen skärm

2. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra aktiveringen

Slipp sladden och använd Bluetooth istället. Ett annat sätt att spela upp din egen musik samt ta alla samtal i bilen är att använda Bluetooth. Tänk på att ha Bluetooth aktiverat på din enhet för att det ska fungera.